EHBO Workshops

Ook geheel op maat

[vc_single_image image=”370″ img_size=”250×250″ alignment=”center” style=”vc_box_circle_2″]

WORKSHOP EHBO AAN BABY'S & KINDEREN

Opleidingsduur: 3 uur

Cursusprijs: vanaf € 35,-

Het is nog maar een kleine stap om kennis te maken met EHBO aan baby’s en kinderen. In deze workshop leert u in een korte tijd hoe u moet omgaan met ongevallen bij baby’s en kinderen. Na afloop weet u wat u moet doen als een kind van de trap is gevallen of het zich heeft verstikt.

In deze workshop maakt u in 3 uur tijd kennis met de belangrijkste EHBO-vaardigheden. Misschien was het voornemen er al lange tijd om een EHBO cursus te volgen en is dit steeds uitgesteld.  Of heeft u hulp moeten verlenen aan een kind en vindt u het nu tijd om actie te ondernemen.

De workshop wordt op een interactieve manier gegeven door een gecertificeerde instructeur. Er is voldoende ruimte voor vragen en eigen inbreng. U  kunt kiezen om deze op onze locatie te volgen of bij u thuis waarbij u zelf vrienden en kennissen kunt uitnodigen. De cursusdatum wordt door middel van een datumprikker vastgesteld en zal bij 6 cursisten van start gaan.

[vc_single_image image=”370″ img_size=”250×250″ alignment=”center” style=”vc_box_circle_2″]

WORKSHOP REANIMATIE BIJ BABY & KIND

Opleidingsduur: 3 uur

Cursusprijs: vanaf € 45,-

Waarom is kinderreanimatie relevant?
Het lichaam functioneert naar behoren wanneer de drie vitale functies optimaal werken: de ademhaling (de longen), de circulatie (de doorbloeding) en het bewustzijn (de hersenen). Na een verslikking, verstikking of verdrinking werkt de ademhaling niet optimaal waardoor reanimatie aan baby en kind noodzakelijk wordt.

In deze workshop leert u in 3 uur tijd aan de hand van een gegeven praktijksituatie te beoordelen of je kind bewusteloos is en welke stappen je moet volgen om je baby of kind te kunnen reanimeren. Je oefent het geven van mond-op-mond beademing en borstcompressies. Het gebruik van een AED wordt tijdens de workshop uitgelegd.De workshop wordt op een interactieve manier gegeven door een gecertificeerde instructeur. Er is voldoende ruimte voor vragen en eigen inbreng. U  kunt kiezen om deze op onze locatie te volgen of bij u thuis waarbij u zelf vrienden en kennissen kunt uitnodigen. De cursusdatum wordt door middel van een datumprikker vastgesteld en zal bij 6 cursisten van start gaan.

[vc_single_image image=”370″ img_size=”250×250″ alignment=”center” style=”vc_box_circle_2″]

LEZING

Opleidingsduur: 2 uur

Prijs: In overleg

Bent u op zoek naar een leuke informatieve onderbreking van uw ouderavond, jaarvergadering of andere bijeenkomst?

Wij verzorgen voor u een lezing die volledig op maat gemaakt is voor uw doelgroep.  Hieronder enkele voorbeelden van de mogelijke onderwerpen:

EHBO BIJ OUDEREN
De benadering van ouderen en de EHBO handelingen moeten soms aangepast worden vanwege de beperkingen die ze kunnen hebben. Tijdens de lezing gaan wij in op het verlenen van deze specifiek aangepaste eerste hulp aan ouderen.

EHBO IN HET VERKEER
Wat zijn de mogelijke letsels die slachtoffers in het verkeer kunnen oplopen. Wat zou u kunnen doen, maar vooral, wat moet u laten.

KINDEREN:
Wij kunnen ingaan op ongevallen bij kinderen. Of het voorkomen van ongevallen, de focus op preventie in en om het huis.

SPORT:
Preventie om sportongevallen te voorkomen. Afhankelijk van de tijd en ruimte kan hierbij ook ingegaan worden op de meest voorkomende blessures.

ALCOHOL EN DRUGS:
Wat zijn de gevaren en werking bij gebruik van alcohol en/of drugs tijdens het uitgaan. Welke eerste hulp kan snel geboden worden.

EHBO:
Alle onderwerpen waarop u de nadruk wilt leggen.