20 maart 2016

ZZP'er in beeld

Onlangs is er een mooi artikel gepubliceerd in het Noordhollands Dagblad (Kennemerland) over mij als ZZP'er. Om trots op te zijn!

[vc_single_image image=”847″ img_size=”full”]

Lees hier het hele artikel:

Castricum - Jeannette Admiraal geeft met haar ZZP-bedrijf 'AEB Opleidingen' EHBO cursussen. Daarnaast geeft ze aan kinderen een speciale EHBO-workshop. Ze is twee jaar geleden als zelfstandige gestart, na eerst drie ochtenden in de week op de administratie van een bloembollenbedrijf te hebben gewerkt. Vanaf november 2015 is ze honderd procent ZZP'er. "Mijn klanten bereik ik vooral via mond tot mondreclame en via Facebook."Ze vertelt dat ze ook wel bij mensen thuis wordt ingehuurd: "Soms is er iets gebeurd, een familielid kan hartpatiënt zijn bijvoorbeeld. Familieleden en vrienden willen dan weten hoe ze moeten handelen in geval van nood."
Als ze bij een bedrijf een BHV-cursus gaat geven, bereidt ze zich anders voor. "Ik kijk vooraf wat binnen het bedrijf de mogelijke risico's zijn en stem daar het cursusaanbod op af." Bij een restaurant bijvoorbeeld behandelt ze de gevaren van hete stoom, messen en mogelijke op te lopen brandwonden. Jeannette: "Bij een waterpolovereniging liggen de prioriteiten op een heel ander gebied. Daar leg je de nadruk op ongevallen in het water en alles wat daarbij komt kijken."
Daar naar gevraagd zegt ze dat ze als ZZP'er het contact met collega's niet mist. "Je bent zoveel samen aan het werk, dat ik het niet mis Ik ontmoet in mijn werk alleen maar meer mensen. En al die mensen nemen ook weer hun eigen ervaringen mee, waardoor ik voortdurend m'n horizon verleg."

Blokkades
Als lesgevende probeer ze mogelijke blokkades die er bij mensen leven, wet te nemen. "Cursisten zijn vaak wat geremd over wat er wel en niet mag met reanimatie. Maar ik zeg altijd dat het belangrijkste is dat je wat doet. Soms gaat het om maar een paar minuten dat je de tijd hebt. Je doet het eigenlijk altijd goed en dat gevoel wil ik meegeven."